به گزارش ایبِنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی ظهر امروز (دوشنبه) و در جمع میلیون ها ایرانی شرکت کننده در راهپیمایی ۲۲ بهمن و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی رفاه اجتماعی را از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و گفت: پیش از انقلاب جمعیت ما ۳۸ میلیون بود و امروز ۸۲ میلیون است. یعنی ۲.۲۸ درصد به جمعیت ما اضافه شده است و اگر این جمعیت بیش از دو برابر شده است، حداقل باید کار، محصول و پیشرفتهای ما هم نسبت به ۴۰ سال گذشته دو برابر باشد، اما وقتی آمارها را نگاه میکنیم وضع ما بسیار بیشتر از این بهتر شده است.
رییس جمهور در ادامه صحبتهای خود به تولیدات کشاورزی اشاره و در این رابطه اضافه کرد: قبل از انقلاب با این که متخصصان آمریکایی و متأسفانه اسرائیلی را برای کشاورزی ما آورده بودند، کل محصولات کشاورزی در سال آخر رژیم گذشته ۲۶ میلیون تن بود و امروز ۱۲۲ میلیون تن است یعنی بیش از پنج برابر به تولیدات کشاورزی ما افزوده شده است.
وی افزود: برای این که مردم بدانند می گویم که روند پیشرفت چنان کشور سرعتی داشته است که در همین پنج سال اخیر محصولات کشاورزی ما ۲۵ میلیون تن بوده است و این در حالی است که کل محصولات کشاورزی رژیم گذشته ۲۵ میلیون تن بود. بنابراین این میزان نشان دهنده این است که مهندسان و فعالان کشاورزان ما در طی این ۴۰ سال گذشته کار بزرگی انجام دادهاند.
روحانی خاطرنشان کرد: ۴۰ سال پیش کل محصول گندم ما چهار میلیون تن بود، امروز این میزان به ۱۲.۶ میلیون تن رسیده است و نشان دهنده بیش از سه برابری محصول نان و گندم که غذای اصلی مردم کشور ما است را دارد.
رییس جمهور اعلام کرد: صادرات محصولات کشاورزی ما نسبت به قبل از انقلاب ۲۰ برابر شده است، یعنی در حالی که قبل از انقلاب ۲۸۵ میلیون دلار ارزش کل صادرات محصولات کشاورزی ما بود، امروز این میزان بیش از پنج میلیارد دلار شده است و همه این پیشرفتها نشان میدهد که مسیر ما درست انتخاب شده است.
رییس شورایعالی امنیت ملی با اشاره به آمار سامانههای آبرسانی به زمینهای کشاورزی، توضیح داد: پیش از انقلاب کل زمینهای کشاورزی که تحت آبرسانی قرار میگرفت، ۳۸ هزار هکتار بود و امروز دو میلیون و ۸۰ هزار هکتار زمین زیر آبیاری قرار گرفته است.
وی ادامه داد: همچنین امروز در بخش صنعت نسبت به ۴۰ سال پیش وقتی مقایسهای را انجام میدهیم، میبینیم که وضعیت صنایع ما حتی با ۱۰ سال پیش هم قابل مقایسه نیست.
روحانی اظهار داشت: در رژیم گذشته مجموعاً ۳۸ هزار هکتار در پوشش سامانه نوین آبیاری بوده و امروز ۲ میلیون و ۵۰ هزار هکتار زیر این پوشش قرار گرفته و نزدیک به ۶ برابر شده است.
رئیس جمهور گفت: آمار پیشرفت ها در کشاورزی نشان می دهد در طول این ۴۰ سال ملت بزرگ ایران چه پیشرفت بزرگی را به دست آورده است.
روحانی با بیان اینکه در بخش صنعت، کل بنگاههای صنعتی در ۴۰ سال پیش، ۱۵۰۳ بنگاه بوده و امروز ۸۵ هزار بنگاه صنعتی داریم، افزود: در گذشته کل فولاد کمتر از ۴۰۰ هزار تن بوده و امروز بالای ۲۰ میلیون تن است؛ محصولات صنعتی امروز با ۴۰ سال پیش، حتی با ۱۰ سال پیش قابل مقایسه نیست، این به معنای حرکت مردم در مسیر جهاد، سازندگی و پیشرفت است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در زمان رژیم گذشته کل میزان گازی که میتوانسته روزانه در اختیار مردم قرار بگیرد، حدود ۱۰۰ میلیون تن بوده و امروز تبدیل شده به ۱۰۰۰ میلیون تن و این نشان می دهد که کارگران و مهندسین در بخش نفت، چه زحمات بزرگی را متحمل شدند.
روحانی ادامه داد: کل ذخایر نفت کشور ۸۸ میلیارد بشکه بوده و امروز ذخایر حدودا ۲ برابر شده و ۱۶۰ میلیارد بشکه است و به معنای این است که با اکتشافات مهندسین و رفتن خارجیها و آمریکاییها و انگلیسیها، امروز توانستیم روی پای خودمان بایستیم و کشور را اداره کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه اگر دنیا جمعیت تحت پوشش را نگاه کند، دچار حیرت میشود، گفت: جمعیت تحت پوشش برای استفاده از گاز، قبل از انقلاب، فقط ۵۱ هزار خانواده بوده و امروز حدود ۲۲ میلیون خانوار از گاز شهری استفاده و بهرهبرداری میکنند. فقط ۶ مجتمع پتروشیمی در زمان رژیم گذشته داشتیم و امروز ۵۲ مجتمع داریم.
وی تاکید کرد: در رژیم گذشته، محصولات در پتروشیمی، ۱.۲ دهم میلیون تن بوده که امروز محصولات پتروشیمی تولید داخل به ۳.۷ دهم میلیون تن رسیده است. امروز شاهد پیشرفت کشور در زمینههای مختلف هستیم.
روحانی با بیان بخشی از دستاوردهای کشور در حوزه های آب، برق، راه، راهآهن و بنادر افزود: در زمان رژیم گذشته ۱۹ سد در سطح ملی داشتیم و امروز ۱۷۲ سد داریم و این نشان میدهد که تعداد سدهای کشور نسبت به گذشته چند برابر شده است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تولید برق کشور ۷ هزار مگاوات بوده و امروز به ۸۰ هزار مگاوات رسیده است، اظهارداشت: در تولید برق در دنیا در دوره حکومتی آن فردی که میگفت به دروازه بزرگ تمدن رسیده ایم در رتبه سی و هشتم بودیم و امروز در دنیا چهاردهم و در منطقه اول هستیم و این نشان میدهد که به چه تحول و پیشرفتی در زمینههای مختلف دست یافته ایم. ظرفیت بنادر کشور قبل از انقلاب ۱۹ میلیون تن بوده و امروز ۲۳۴ میلیون تن است و این پیشرفت پس از انقلاب است.
روحانی تصریح کرد: ظرفیت مسافربری خطوط ریلی کشور ۵ میلیون نفر بوده و امروز ۲۵ میلیون نفر است. نکتهای که اینجا میخواهم تأکید کنم این است که پیشرفت های کشور در سه حوزه علم و دانش، بهداشت و درمان، رفاه اجتماعی و عدالت اجتماعی، جای تردید حتی برای دشمنان باقی نگذاشته است.
وی تصریح کرد: نرخ باسوادی قبل و بعد انقلاب، میانگین سالهای تحصیل بعد و قبل انقلاب و تعداد دانشجویان قبل و بعد انقلاب به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.
رئیس جمهور افزود: امروز ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دانشآموز و بیش از ۴ میلیون دانشجو داریم، در حالی که کل دانشجویان کشور در زمان رژیم گذشته ۱۷۵ هزار نفر بود. در علم، دانش، پیشرفتهای علمی و در رشد تعداد نیروی تحصیلکرده در کشور، همه دنیا اعتراف می کنند که در این زمینه پیشرفت جمهوری اسلامی بسیار سریع بوده است.
روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به پیشرفت های کشور در حوزه بهداشت و درمان و سلامت، اظهار داشت: در زمان رژیم گذشته ۱۴ هزار و ۷۰۰ پزشک در این کشور خدمت میکردند که از این تعداد، ۶ هزار پزشک خارجی بودند.
روحانی با بیان اینکه امروز ۱۴۰ هزار پزشک در نقاط مختلف کشور خدمت میکنند، گفت: امروز پزشکان در سراسر کشور حضور دارند و حتی متخصصین در شهرهای کوچک هستند. ۱۸ هزار خانه بهداشت در روستاها ایجاد شده است و شرایط امروز ایران از لحاظ بهداشتی، مورد اعتراف همه کشورهای دنیاست.
رئیس جمهور با اشاره به پیشرفت سریع کشور در حوزه بهداشت و درمان و سلامت، افزود: محاسبات در تمام کشورها نشان داده که امید به زندگی در این کشورها در ۴۰ سال گذشته ۱۰ سال اضافه شده است درحالی که در ایران به طور متوسط در این دوره ۴۰ ساله امید به زندگی ۲۰ سال اضافه شده و معنای آن این است که حرکت به سمت توسعه در ایران بیش از چیزی است که دنیا تصور میکند.
وی در ادامه سخنان خود «کمک به اقشار مستضعف، عدالت و همچنین رفاه اجتماعی» از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون را مورد اشاره قرار داد و گفت: چه زمانی بوده که همه مردم ایران زیر پوشش بیمه درمانی باشند. در این چند سال ۱۰ میلیون نفر زیر پوشش بیمه درمانی قرار گرفتهاند.
رئیس جمهور افزود: کمک های دولتی و مستمری تمام افرادی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند طی این چند سال ۴ برابر شده است و در رفاه اجتماعی حرکت بسیار خوبی انجام داده ایم.
روحانی تصریح کرد: بین دهک بالا و پایین جامعه در زمان رژیم گذشته اختلاف ۳۵ برابر بوده است اما امروز این اختلاف به ۱۵ برابر کاهش یافته است که این به معنای رسیدن به سمت عدالت بوده که البته در این زمینه باید قدمهای دیگری را هم برداریم.
رئیس جمهور با اشاره به خودکفایی کشور در تولید محصولات، گفت: در زمینه تولید گندم نه برای یکسال بلکه برای چهارمین سال خودکفا هستیم. سال گذشته در تولید گازوییل خودکفا بودیم، امروز در بنزین و گاز هم خودکفا هستیم که هیچوقت شرایط کشور اینچنین نبوده است.
روحانی ادامه داد: در زمینه تولید دارو امروز ۹۵ درصد نیاز کشور را در داخل تولید میکنیم. درمان انواع بیماری ها در داخل کشور انجام می شود. در بخش دفاعی نیز قدرت و توان دفاعی ما به دست خودمان درست میشود. در فناوریهای نوین، هستهای، فضایی، بیوتکنولوژی، نانو، فناوری اطلاعات و سلول ها بنیادی، رتبه ما چهارم یا دهم یا یازدهم، یا هفتم یا حداکثر چهاردهم است.
رئیس جمهور افزود: امروز بواسطه پیشرفتهایی که در علوم مختلف، هایتک و فناوریهای پیشرفته در رده بالای رشد در سطح جهان هستیم؛ کارهای استراتژیکی که در این چهل سال و چند سال اخیر در بخشهای مختلف انجام شده نشان می دهد که چگونه توانستهایم در بسیاری از مسایل پیروز میدان باشیم.
رئیس جمهور افزود: پروژه بزرگ و طرح مهم و استراتژیک جاسک که به واسطه آن میخواهیم بخشی از صادرات نفت را از این منطقه انجام دهیم، انشاء الله تا پایان این دولت اجرا خواهد شد.
روحانی با بیان اینکه امروز نقش ایران در منطقه از همیشه تاریخ بیشتر است، گفت: هر کشور و ابرقدرتی هر سخنی میخواهد بگوید؛ اگر امنیت میخواهند، ایران تنها کشوری است که میتواند به کمک ملتهای منطقه بشتابد.
رئیس جمهور تاکید کرد: بدون ایران هیچگونه طرحی در این منطقه قابل اجرا نخواهد بود؛ این را استکبار جهانی، آمریکاییها و صهیونیستها بدانند که این پیروزی از آن ملت ایران خواهد بود.
روحانی با اشاره به اینکه راهمان را در بخش حقوق زنان، جوانان، اقلیتها، اهل سنت و اقوام ادامه میدهیم، گفت: یکی از شعارهای این دولت حقوق شهروندی بوده و امروز ۱۸۲۵ نفر از اهل سنت در مناصب مختلف از جمله فرماندار، معاون استاندار، بخشدار، شوراها در سمتهای مختلف مشغول کارند و ۲ سفیر کشور امروز در خارج از کشور از اهل سنت هستند و این نشان می دهد که روز به روز وحدت، اتحاد و یکپارچگیمان بیشتر خواهد شد.